be nyheder

Landets vel nok flittigste kvinde arbejder her

For vores Lone Lødsen bliver det en sommer som aldrig før. Det bliver det selvfølgelig også for mange andre her på bagkant af Corona-pandemien. I over to år har Lone haft umenneskeligt meget at se til. Ved siden af sit job som elektriker og som mor til to mindreårige børn har hun formået at gennemføre den krævende installatøruddannelse.

Umiddelbart efterlader Lone ikke det førstehåndsindtryk, at hun er særligt stærk og handlekraftig. Hendes blik hviler roligt, imens hun afdæmpet fortæller om det seneste kapitel i sit liv. Et kapitel, der ellers ville kunne få mange til at give op, fordi det har været dyrt i tid og afsavn.

Klarede det på rekordtid
Når man som elektriker ønsker at blive installatør, imens man er i job, lyder rammen på seks år. Men Lone klarede det altså på bare to år og to måneder. Hendes mål var at blive installatør, før hun fyldte tredive. Det nåede hun, og var det ikke for Corona, havde hun gerne holdt fest og fejret begge dele, der faldt sammen med få dages mellemrum i marts.

Fejrede sin eksamen med en iskold dukkert
Uden at ærgre sig fejrede hun det i stedet med en noget utraditionel gave til sig selv; tid til passionen for vinterbadning. På hjemvejen efter sit eksamensforsvar af sin næsten fyrre sider lange rapport om to transformertyper i et hotelbyggeri, hoppede Lone i Fussingø Sø (ca. 6 grader). Måske afslører netop den holdning og handling, hvorfor Lone har klaret alt så overlegent – udover et forfængeligt ønske om at være rollemodel for andre kvinder og på sigt sine børn.

Mandag til torsdag fra kl. 07-16.30 har hun upåklageligt passet sit elektrikerjob hos os, og fredag fra kl. 08-15 har hun været på skolebænken. Læg hertil transporttiden og op til tre timers lektier hver eneste dag i ugen - også i weekender og ferier. Alt balanceret med de familiære krav, som kæreste og to små børn altid forpligter til.

- Jeg har virkelig set frem til at kunne læse godnathistorie for mine børn uden at stresse over, om det mon ville lykkes dem at falde i søvn før kl. 19, så jeg kunne nå at få lavet lektier i ordentlig tid. De er hhv. fire og fem år nu, og fordi de var så små, da jeg startede med at læse, er sandsynligheden større for, at de fortrænger, hvor åndsfraværende jeg faktisk har været af og til, fortæller Lone.

Med uddannelsen som installatør føler Lone, at hun har fremtidssikret sin karriere indenfor el-branchen, som hun lidt tilfældigt havnede i efter et forløb på ’Den jydske Håndværkerskole’. Drømmen var oprindeligt Politiet, hvis ikke kravet til en vis højde dengang var stopklods. I dag ser hun sig ikke tilbage. Lone Lødsen er trods sine kun 1,57 m en kvinde med format, hvilket afrundes fint af vores direktør, Brian Bryrup.

- Det er ikke omkostningsfrit at være arbejdsgiver for en medarbejder i et uddannelsesforløb som Lones. Dels kræver det fleksibilitet i forhold til erstatning for de timer, hvor den pågældende er fraværende. Dels tid til at støtte i forløbet og ikke mindst tillid til et godt udfald som belønning for besværet. Vi tvivlede aldrig på Lones evner og viljestyrke. Med sin grundighed og ihærdighed som elektriker gjorde hun i forvejen faget stor ære.