be nyheder

Hugo og Anders er vores gulddrenge!

Nogle snakker kun om det såkaldte ’grå guld’. Vi har det i praksis, og det er vi og vores kunder superglade for.

Havde man været fremsynet, skulle man have købt sig en Mercedes Benz 300 SLR Uhlenhaut-Coupe fra 1955. Bilen er samme årgang som vores Hugo Skov og blev i sidste måned solgt for over én milliard kroner. Et tydeligt bevis på, at tid er en vigtig faktor for værdi.

Det er vores oplevelse i BE Installationer, at alder kombineret med faglig erfaring medvirker til større ro, bedre overblik og dermed færre fejl. Dette med paradokset, at vores ’grå guld’ også finder tiden kostbar. Sådan er det med Hugo Skov i hvert fald. Han har en 3-dages uge hos os. For der er andre ting i livet, selvom han holder meget af sit job som elektriker. Herunder særligt rollen som fast elektriker for træindustrivirksomheden, DLT Group.

Hugo når det meste selv hos DLT Group, der ellers er blevet ca. ni gange større, fra relationen begyndte i 2000. Men når det kniber, står andre kollegaer fra os klar til at give en hånd med. Især Anders Norup, der forstår sig på alt fra strejkende vaskemaskiner, til malkekarrusellers driftstop.

Siden slutningen af halvfjerdserne har Hugo og Anders, der er årgang 1958, haft samme arbejdsplads. Først hos Nørre Rind El-forretning/EL-kontakten i Skals og senere hos os ifm. vores opkøb i 2020.

Gennem årene har de opbygget et tæt bånd, og de har meget til fælles. De er begge sønner af landbruget og trods glæden ved livet der var de aldrig i tvivl om, at de skulle være elektrikere. Mens Hugos søster overtog barndomshjemmet i Vinkel, bor Anders i sit i Nr. Borup nær Ulbjerg. Det er ikke langt fra Hugo, der i 1988 slog sig ned på et nedlagt landbrug i Sundstrup med jord lige ned til fjorden.

Den korte afstand imellem dem fik afgørende betydning, da Hugo mistede sin hustru til kræft og stod alene med to mindreårige døtre. – De er i dag to stærke kvinder, der hhv. er uddannet sygeplejerske og psykolog, og det er ikke kun Hugo, der som deres far er stolt. Det er Anders også, mærker man tydeligt.

Anders og hustruen Anette er i øvrigt forældre til en søn, der har skænket dem hele tre børnebørn. Det er stort, og de vil gerne have mere tid til dem. Det er indtil videre svært med 2 fuldtidsjob, dyr på gården, spinning, jagt osv. – Kunne Anders komme på nedsat tid ligesom Hugo, ville det passe ham godt.

Og hvad bruger Hugo så tiden på udenfor arbejdstid? Han er rigeligt beskæftiget! Dels som opsynsmand for klubhus og friarealer, der benyttes af De Grønne Pigespejdere i hans nærområde. Dels er han medindehaver af et kolonihavehus i Aarhus, hvor døtrene bor.

Hugo og Anders er uddannet elektrikere i en tid, hvor uddannelsen rustede dem til lidt af hvert. Nu er uddannelsen forgrenet i specialer. Fx vil opgaver for virksomheder som DLT Group kræve en industrielektriker, når Hugo engang går på pension. Når det sker, har han virkelig fortjent det. Det gælder også Anders. Vi håber bare, at vi kan holde på dem lidt endnu. De er vores gulddrenge!