be nyheder

Danny skiftede spor efter 20 år i samme rille

I begyndelsen af 90’erne fik vores Danny Høyer-Nielsen ansættelse i den grafiske branche. Det var før lydbøgernes tid, ’nej tak’ til reklamer og nævneværdige hensyn til miljøet. Tryk- og bogbinderimaskinerne kørte i døgndrift, og på få år udviklede Danny sig fra arbejdsdreng til værkfører med ansvar for mange medarbejdere i 3-holdsskift. Alt var godt, til finanskrisen ramte, og han fik en fyreseddel.

Med restgæld i huset og forpligtelser som far for to mindreårige døtre og som ægtemand var Danny klar over sagens alvor. En smutvej ind i en ny branche og en betroet stilling til en relativ høj løn ville han næppe få. Ikke som ufaglært i hvert fald.

Den svære beslutning
Danny tænkte tingene grundigt igennem og besluttede sig for at smøge ærmerne op og starte på en frisk. Trods flere års udsigt til en stram økonomi, skolegang, lektier osv. ville han uddanne sig som automatiktekniker med en studentereksamen oveni.

Dannys far og bror er begge elektrikere (og faktisk tidligere ansatte her), så interessen for det el-tekniske ulmede i forvejen, og hustruen Litten bakkede ham 100% op. Dette endda - selvom hun i samme periode også pludselig stod uden job. – De to har et stærkere forhold end de fleste, hvilket måske skyldes, at de har gået i samme folkeskoleklasse, før de i teenageårene blev kærester.

Stort aldersspring
I August 2011 startede Danny sin uddannelse på Mercantec i Viborg. De yngste i hans klasse var bare seksten år, og Danny på 36 år var absolut blandt de ældste. Det var han nu forberedt på, men omvæltningen var alligevel overvældende.

Det kostede virkelig blod, sved og tårer for Danny at gennemføre især den gymnasiale del. Derfor var sejrs- og lykkefølelsen ubeskrivelig, da han 4,5 år efter stod færdiguddannet, og Litten kunne sætte studenterhuen på hovedet af ham.

Ønskejob til kontrolfreak
I dag er Danny vores højt respekterede specialisttekniker indenfor CTS. (For udenforstående kan CTS forklares som et komplekst anlæg, der opsættes i større bygninger til central overvågning og regulering af lys og varme i alle rum/etager). Et nærmest perfekt ansvarsområde for en mand som Danny, der efter eget udsagn trives, når udfordringer og kontrol går op i en højere enhed.

Og familien? Den står stærkere end nogensinde! – Litten har i flere år været leder af en daginstitution i Viborg. Den ældste af døtrene fulgte sin fars gode eksempel og blev student i sommeren 2021, mens den yngste holder forældrene unge, som Danny siger. Desuden nyder de tilsammen stor anseelse vidt og bredt, fordi de initierer og lægger hjem til velgørenhedskoncerter til fordel for ’Knæk Cancer’.

Vi håber, at vi med denne historie har inspireret andre til at gøre som Danny, hvis de står i en lignende situation på et uheldigt tidspunkt i livet. Danny ville gøre det igen, slutter han – og vi kan godt bruge flere som Danny på vores hold.